13 jun 2011

Surf

El surf és un esport nàutic que consisteix a planar amb una taula de surf sobre la cresta d'una onada a mesura que aquesta arrossega a la persona practicant cap a la costa.

7 jun 2011

Nascar

Nascar són les inicials en anglès de National Association for Stock Car Auto Racing i representa actualment a l'organització més gran de competicions de cotxes de sèrie del món, tant per les seves variades categories com pel seu nivell d'espectadors.
La particularitat d'aquestes competicions es basa, principalment, en què els circuits són ovalats i són sempre cotxes tipus turisme de sèrie, és a dir, automòbils el disseny bàsic dels quals és el d'un cotxe sortit de fàbrica.

6 jun 2011

Motocròs

El motocròs és una modalitat de motociclisme que consisteix en disputar curses de velocitat en un circuit de terreny accidentat a camp obert i en la que diferents participants disputen una carrera amb l'objectiu d'arribar primer a la meta. Els obstacles són formats normalment per desnivells, rampes, camins empedregats, passos de riu, etc, i es procura que només una desena part del recorregut sigui transitable òptimament.

Superbikes

El campionat del món de Superbikes (SBK) és una competició esportiva de motociclisme de velocitat internacional.
L'actual líder del campionat és el català Carlos Checa.

Tennis de Taula

El tennis de taula és un esport de raqueta que enfronta dos jugadors, o dues parelles de jugadors, situats cadascun a banda i banda d'una taula dividida transversalment per una xarxa. Consisteix a colpejar la pilota amb una pala per fer-la passar per damunt de la xarxa, fent que boti en el camp contrari i de manera que l'adversari no la pugui tornar.

Skeleton

El skeleton (tobogan) és un esport d'hivern, que forma part de la família d'esports de descens en trineu, juntament amb el bob i el luge. El skeleton és la modalitat més antiga de totes tres.

Hoquei Sobre Gel

L'hoquei sobre gel és un esport d'equip, olímpic d'hivern.
Es juga en una pista de gel entre dos equips, on, tant els jugadors com els àrbitres usen patins de gel. Els jugadors es mouen patinant sobre el gel, arribant a assolir elevades velocitats, el que converteix l'esport en un esport molt ràpid i espectacular. Usen pals per a moure i passar-se un disc. L'objectiu és situar el disc en la porteria de l'equip contrari. L'equip que ha marcat més gols al final del partit en resulta vencedor.

Esport de Combat

Un esport de combat és un esport competitiu de contacte on dos combatents lluiten l'u contra l'altre usant les certes regles de contacte, amb l'objectiu de simular parts del combat cos a cos veritable.

30 may 2011

Hípica

L'hípica és un conjunt d'esports equestres, on el cavall i el genet són protagonistes principals. Inclou diverses disciplines força diferenciades, que poden variar segons les fonts.

Pilota Basca

La pilota basca és un joc de pilota d'estil indirecte en què dos o més contrincants competeixen llançant una pilota, amb la mà nua o amb una eina, contra una paret d'un frontó.

Esquí de Muntanya

L'esquí de muntanya és una modalitat d'esquí que no precisa de zones preparades ni senyalades i que té com a objectiu fer l'ascensió i el descens d'un pic, una travessa o una excursió. 

Esports Extrems

Els esports de risc, extrems o d'aventura són aquells esports on hi predomina un element de perills controlats. El risc es pot generar fruit de la mateixa activitat esportiva (caigudes, etc.), o de la incertesa de les condicions ambientals (meteorologia, estat de la mar, etc.). Aquests tipus d'activitats esportives tenen lloc en el medi natural i aquest entorn juga un paper fonamental per al seu desenvolupament. En molts casos es tracta de pràctiques esportives recents i que utilitzen enginys i tècniques innovadores tan en terra, aire com a l'aigua.

2 may 2011

Els Escacs

Els escacs és un joc de tauler de naturalesa recreativa i competitiva per a dos jugadors.
És considerat un esport.

25 abr 2011

Voleibol

El voleibol és un esport d'equip practicat entre dos equips de sis jugadors, consistent a fer passar la pilota al camp contrari mitjançant volees per damunt d'una xarxa col·locada transversalment al mig de la pista.

L'Esquí

L'esquí és l'esport d'hivern i activitat humana que consisteix a lliscar sobre la neu fent servir esquís  o bé una única taula lligats als peus fent servir fixacions.

11 abr 2011

Waterpolo

El waterpolo és un esport d'equip practicat en una superfície limitada de piscina entre dos equips de set jugadors cadascun, amb la finalitat d'introduir la pilota a la porteria de l'equip contrari. Els equips estan formats per tretze jugadors dels quals set participen al joc i la resta són a la banqueta.

Ciclisme

Jocs de ciclisme 

El Ciclisme és un esport que consisteix en la realització de curses que tenen en comú l'ús de la bicicleta.
Principals curses: Tour de France, el Giro i la vuelta España.
És un esport olímpic.

La Natació

La natació és el mètode pel qual els éssers vius es desplacen a través de l'aigua en un mètode que no implica simplement el caminar pel fons. La natació és una activitat recreativa popular i un esport competitiu. És una activitat física molt recomanable per a la majoria de les persones, però que requereix unes precaucions bàsiques.

28 feb 2011

Llegendes actuals de l'esport: Leo Messi

Leo Messi és un futbolista argentí que juga al FC Barcelona i a la selecció d'Argentina.
Es va formar a La Masia del Barça, on va arribar amb l'edat de 13 anys. Va debutar al primer equip en partit oficial a la temporada 2004-2005 i va començar a destacar la temporada següent.

Llegendes actuals de l'esport: Valentino Rossi

Valentino Rossi és un destacat pilot de motociclisme, campió del món nou vegades en diferents cilindrades. És l'únic pilot de la història que ha guanyat el campionat en 5 categories diferents (125cc, 250cc, 500cc, Moto GP: 990cc i Motogp: 800cc ).
 

El Rugbi

El rugbi és un esport d'equip de contacte, que consta de dos equips de quinze jugadors i consisteix en dues parts de 40 minuts i un descans de 10. Aquests lluitaran per la possessió de la pilota i per aconseguir fer un assaig al camp contrari; aquesta acció suma uns punts (cinc al Rugbi Union) i deixa una oportunitat per fer un xut als pals i aconseguir-ne dos més.

21 feb 2011

L'Handbol

L'handbol és un esport de conjunt practicat amb les mans entre dos equips. L'objectiu és introduir la pilota a la porteria contrària i evitar que l'introdueixin a la porteria del teu equip.

14 feb 2011

El beisbol


El beisbol és un esport que es juga amb un bat i una pilota entre dos equips amb nou jugadors cadascun. L'objectiu és aconseguir corregudes picant una pilota llançada per mitjà d'un bat i tocant una sèrie de quatre bases disposades als cantons d'un quadrat d'aproximadament 27,5 metres, anomenat "diamant".

Juegos de Beisbol 

Motogp


El MotoGP és la màxima categoria del Campionat del Món de Motociclisme de velocitat.

El campionat està organitzat per la FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme) i l'empresa espanyola Dorna Sports.

Jocs de cotxes i de motos 

7 feb 2011

Fórmula 1

La Fórmula 1 és la disciplina d'automobilisme més prestigiosa de la Fédération Internationale de l'Automobile (FIA), entitat governant de l'automobilisme mundial. Els participants disputen curses de Formula 1 seguint una "Formula" o reglamentació establerta pels òrgans reguladors de la competició d'obligat compliment per a tots els participants.

31 ene 2011

El Golf

 Juegos de golf

El golf és un esport de pilota que té per finalitat d'introduir en una sèrie de forats, una bola mitjançant una successió de cops realitzats amb un pal, en el menor número de cops possible.
El camp de golf és una zona de gespa ben retallada on el jugador intenta que es quedi la pilota després de cada cop, aquesta zona està envoltada d'una de gespa més alta (rough). 
Les pilotes de golf tenen un diàmetre de 42.67 mm i una massa que no pot excedir els 45.93 grams.
Els pals de golf són usats per colpejar la pilota. Consisteixen en un eix amb una part per agafar a la part superior i un cap a la part de sota, amb el que es colpeja la pilota.

Què són els esports?


L' esport és tota aquella activitat i costums, a moltes vegades asociades a la competitivitat, pel general cal estar institucionalitzat (federacions), requereix competició amb un mateix o amb la resta i tenir un conjunt de regles perfectament definides.


Juegos de deportes 

Esports Individuals


Els esports individuals són aquells en els que el esportista realitza una activitat ell nomès, per superar un objectiu mesurable pel temps (motociclisme) la distància (salts en esquí) una ejecució tècnica (salts de trampolí) o precisió i control d’un gest (golf).

Esports Colectius



Els esports colectius són aquells en els que existeix cooperació entre dos o més companys i oposició als esportistes contraris, realitzant una participació alternativa dels jugadors, poguent compartir un espai comú i utilitzar un objecte mòbil.

24 ene 2011

El Futbol

http://www.pequejuegos.com/juegos-futbol.html  
És un esport d’equip jugat entre dos conjunts de 11 jugadors cadascun i un àrbitre que s’ocupa de que les normes es compleixin correctament.
El seu objectiu és desplaçar una pilota a través del camp per intentar introduir-la dins la porteria contraria, el que es coneix com a gol.


El Bàsquet

El bàsquet és un esport practicat entre dos equips de cinc jugadors en joc cadascun, que intenten introduir la pilota dins de la cistella defensada per l'equip contrari, amb l'objectiu d'aconseguir més punts que l'adversari, tot respectant les regles del joc.

El Tennis

És un esport que es practica en un terreny plà, rectangular, dividit per una xarxa intermitja, jugat amb raquetes que es disputa entre dos jugadors (individuals) o entre dos parelles (dobles) i el cual consisteix en golpejar la pilota amb la raqueta per que vagi d’un costat al altre del camp passant per sobre de la xarxa.